Maig negre a les carreteres de de la demarcació de Girona. Tres persones han perdut la vida en accidents de trànsit. Es tracta d'una situació que no es produïa des de l'any 2013. L'any passat no es va haver de lamentar cap víctima mortal durant el mes de maig, malgrat la mobilitat que hi ha durant el pont del Primer de Maig.

Per trobar tres víctimes mortals en aquest mateix període cal remuntar-se el 2013. El 2012 també hi va haver el mateix nombre de morts mentre que el pitjor any va ser el 2011 quan es van haver de lamentar la pèrdua de cinc persones a les carreteres gironines.

Una dada preocupant però és el nombre de motoristes que han perdut la vida. Tres persones que anaven amb aquest tipus de vehicle han mort aquest mes de maig. L'últim accident mortal es va produir el 30 de maig.

Un motorista de 60 anys va morir a l'hospital Josep Trueta de Girona poca estona després d'ingressar-hi en estat crític per haver patit un accident de trànsit a Sant Gregori.

El motorista, que conduïa un escúter Sym de 125 cc, va xocar per encalç per darrere contra un turisme -un Opel que es disposava a girar cap a l'àrea on hi ha l'hípica de la Ponderosa a l'altura del quilòmetre 4 de la GI-531.

L'altre sinistre mortal es va registrar el 4 de maig a Ger, amb una moto implicada. En aquest cas un tot terreny va envair el carril contrari de la N-260 tot col·lidint frontalment amb un turisme. El conductor del cotxe va morir. Era un veí de Puigcerdà, Alcides C. Y. de 43 anys i de nacionalitat boliviana. El mateix dia, els Mossos d'Esquadra van arrestar el conductor del tot terreny que va provocar l'accident com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi per imprudència i un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol.

A la prova d'alcoholèmia, l'home va donar un resultat positiu de 0,49 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, quan el màxim permès és de 0,25 mg/litre.

I per acabar, el tercer accident del mes de maig amb un mort implicat es va produir l'1 de maig, en ple Pont. Va tenir lloc a Caldes de Malavella, just al punt quilomètric 703 de l'A-2, on s'enllaça amb l'Eix Transversal. En aquest cas va morir l'acompanyant del pilot d'una motocicleta de gran cilindrada que va perdre el control i va acabar sortint de la via. La víctima mortal va ser Petra S.C., de 66 anys i nacionalitat espanyola. El conductor del vehicle va resultar ferit de gravetat.

Alerta pels motoristes

Durant aquest maig han mort dues persones que anaven en motocicleta. Mentre que l'any passat durant aquest mateix període, no es va lamentar cap víctima. El 2013, durant el mateix mes va morir un motorista el 7 de maig a Sant Julià de Ramis en sortir de la via. I l'any anterior, el 2012 també es va registrar el mateix nombre de víctimes mortals pel que fa a ?motoristes, una persona va morir. Va ser a la Vall d'en Bas, el 27 de maig.

Finalment, l'any més negre dels últims cinc pel que fa a motoristes és el 2011. En dos accidents van morir tres persones. Un va tenir lloc el 9 de maig, en una col·lisió entre dues motocicletes a l'avinguda Argimon de Riudarenes va morir un ocupant d'un dels vehicles.

L'altre sinistre viari amb víctimes mortals aqut mes passat es va produir a la C-150 al seu pas per Cornella del Terri. Un turisme i una motocicleta van topar i els dos ocupants del vehicle de dues rodes van perdre la vida.

Cal destacar que des del Servei Català de Trànsit (SCT) s'estan aplicant polítiques per intentar prevenir aquest tipus d'accidents de trànsit. I és que aquest any han perdut la vida sis persones que anaven amb moto a les carreteres de les comarques gironines.

Aquesta xifra és la mateixa de motoristes que van morir a les vies de Girona durant tot l'any 2014. Una dada preocupant tenint en compte que encara queden sis mesos per acabar l'any. Cosa que fa pensar que les xifres poden anar a pitjor.

Fins a dia d'avui, a les carreteres de la demarcació de Girona han perdut la vida 11 persones en accidents de trànsit.