El candidat d'UDC pel 27-S, Ramon Espadaler, va respondre ahir durant la seva visita a Girona a les declaracions que havia fet el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la clausura de l'Escola d'Estiu del PP de Lloret de Mar. "Estem on estem per la manca absoluta de diàleg per part del PP", va lamentar. En aquest sentit, Espadaler va assenyalar que "no pot ser" que Rajoy visiti les comarques gironines durant el cap de setmana i parli de diàleg mentre la resta de la setmana ha estat "promovent lleis en contra el diàleg i de Catalunya", referint-se a la reforma del Tribunal Constitucional. Espadaler va respondre a les paraules del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, des de Girona. Al matí va estar acompanyat pel cap de llista de Girona, Xavier Dilmé, la portaveu del partit i membre de la candidatura, Montse Surroca, el senador Pere Maluquer, i altres candidats. Posteriorment, es va dirigir cap a Begur, per participar en la fira dels Indians que es fa a la vila aquest cap de setmana. Espadaler va voler respondre a les paraules de Rajoy tot afirman que Catalunya es troba en la situació en què està, per la "falta absoluta de capacitat de diàleg" per part del PP. Va afirmar que l'única via possible existent és la d'UDC, que passa pel diàleg entre l'executiu català i espanyol, "no passa de la mà dels extrems, ni d'una Declaració d'Independència Unilateral ni des del tancament i la incapacitat de propostes del Govern espanyol".El secretari general del comitè de govern d'UDC va assenyalar que la propera legislatura caldrà "resoldre la manca de punts de trobada, escoltar tothom i no dividir".

D'altra banda, sobre la carta de Felipe González i la seva posterior rectificació, Espadaler va assenyalar que l'expresident hauria de "demanar unes disculpes raonables per haver utilitzat unes expressions poc afortunades" tot i que també va destacar que González va fer "un reconeixement interessant de la realitat nacional de Catalunya".

Resposta a Mas

Pel que fa a les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, que titllava "d'interessades" les declaracions d'Angela Merkel o Cameron en contra del procés independentista, va ?comentar que, segons el seu ?parer, cap dels dos "diuen res diferent del que marquen els tractats ?europeus". "Passi el que passi el 27 de setembre només es ?podrà tirar endavant dialogant", va ?comentar tot destacant que cap de les altres vies són ?transitables perquè situen ?Catalunya fora de la Unió Europea. ?Segons el candidat a la presidència de la Generalitat, UDC és ?l'"única ?opció" que aposta per aquesta via dialogada i votada de cara al ?futur de Catalunya i, és per això que ?"rebem d'uns i altres". "Som ?catalanistes i creiem que cal ?canviar la situació actual de ?maltractament cap a Catalunya, ?parlant, no enfrontant-nos", va dir durant la seva visita a Girona.