Un turista francès de 75 anys ha mort després d'haver caigut de l'escala del Cul de la Lleona de Girona, que ahir va ser acordonada per la policia municipal mentre s'investiguen els fets. L'accident es va produir dissabte a la tarda quan l'home, que estava visitant la ciutat acompanyat per la seva dona, es va enfilar a l'escala per complir la tradició gironina que diu qui vol tornar a la ciutat ha de besar l'escultura. Després de la caiguda, la víctima va ser traslladada en estat greu a l'hospital Josep Trueta de Girona, on finalment va morir la nit de dissabte a diumenge.

Situada al davant de l'església de Sant Feliu, al bell mig del Barri Vell, l'escultura del Cul de la Lleona és una de les més emblemàtiques i visitades de la ciutat de Girona. Segons fonts municipals i testimonis presencials, la víctima de l'accident, de nacionalitat francesa, estava passant el dia amb la seva esposa a la capital gironina, quan tal i com marca la tradició va voler fer un petó a aquest monument de pedra, ja que la llegenda diu que aquella persona que el besi, tornarà a la ciutat.

Tot indica que mentre pujava els esglaons habilitats per facilitar-ne l'accés, l'home hauria relliscat precipitant-se a terra. "De cop vam veure un senyor gran que estava a la vorera i una trentena de persones que l'envoltaven", explicava un dels cambrers del River Cafè, situat a la mateixa plaça de Sant Feliu. "Molts dels nostres clients, així com l'encarregada i el cuiner, van sortir per veure si podien ajudar, però segons sembla els cambrers del König -situat just davant de l'escultura- ja havien trucat a una ambulància", va afegir el treballador.

El Sistema d'Emergències Mèdiques va rebre l'avís passades les quatre de la tarda de dissabte i fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar dues ambulàncies del SEM i diversos agents de la Policia Municipal de Girona. Els efectius sanitaris van traslladar l'home fins a l'hospital Josep Trueta en estat greu, ja que a causa de la caiguda hauria patit un traumatisme.

Segons fonts municipals, després dels fets, familiars de la víctima es van desplaçar fins al centre hospitalari, on també s'hi va voler apropar un representant del consistori gironí per interessar-se per l'estat de l'afectat. Unes hores més tard, però, al voltant de la una de la matinada de diumenge, l'home perdia la vida.

Noves mesures de seguretat

De moment, la policia municipal va acordonar ahir amb diverses tanques de plàstic el perímetre d'aquesta popular escultura del Barri Vell, per impedir-hi l'accés i prevenir així possibles accidents o ensurts mentre el consistori investiga com es van produir els fets i estudia si a partir d'ara s'hi han d'adoptar noves mesures de seguretat.

Antigament, els visitants havien de pujar fins a la figura de la lleona amb la força dels seus braços però, des de fa uns anys i com a conseqüència de l'allau de turistes que rep diàriament la ciutat, s'hi va instal·lar una escala de metall per facilitar-ne l'accés.

Unes escales que dissabte a la tarda van resultar fatals per a aquest turista francès que en va caure. Justament en aquests dos esglaons hi van aparèixer, ahir al matí, dues espelmes.