24 de desembre de 2015
24.12.2015

El govern de Banyoles rebutja les al·legacions de la CUP al pressupost

CiU considera que les reclamacions del partit de l'oposició són més de tipus polític que de tipus legal

24.12.2015 | 07:25

L'equip de govern de l'Ajuntament de Banyoles ha desestimat les al·legacions de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) al pressupost municipal del 2016 perquè, d'acord amb l'argument donat pel regidor d'Hisenda, es tracta de reclamacions polítiques i no legals. Després d'aquesta negativa, el ple de dilluns va aprovar definitivament els comptes municipals.
Aquest tràmit es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU i del principal partit a l'oposició, Junts per Banyoles-ERC, que en el plenari anterior ja va explicar que donava suport als propers pressupostos de l'Ajuntament -tot i aclarir que no compartia el seu conjunt, encara que s'hi han incorporat algunes propostes seves. La CUP va mantenir la seva negativa, reforçada pel rebuig a les seves al·legacions, i ICV-Independents de Banyoles es va abstenir de la votació.
Davant les al·legacions de la CUP, el regidor d'Hisenda, Pau Comas, va justificar la negativa de CiU tot afirmant que es tractava de reclamacions polítiques i no de contingut legal que ja es van debatre en el ple de pressupostos -segons recollia ahir Ràdio Banyoles.
Aquest posicionament va indignar la portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular, Sandra Pazos, que va acusar l'equip de govern de manca de voluntat política de debatre els comptes.
Entre les demandes de la CUP hi havia la reducció de la partida pressupostària destinada a protocol o prioritzar la inversió en barris com la Farga, en comptes de reservar diners -800.000 euros- per a la construcció de la nova comissaria de Policia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook