Els Mossos d'Esquadra han detingut en un mateix dia tres persones per tenir plantacions de marihuana a una masia de Camós i a un domicili de Lloret de Mar. Les detencions es van fer el passat 6 de setembre. A Camós, el cas es va destapar perquè, de matinada, una patrulla va detectar un home als afores d'una masia abandonada amb una actitud vigilant. Un cop a la casa, van descobrir que hi tenia fins a 696 plantes de marihuana. La policia el va detenir a ell i també el propietari de la plantació. En l'altra actuació, a Lloret de Mar, es van localitzar 800 plantes a l'interior d'un domicili, on havien punxat la llum i, fins i tot, instal·lat un sistema de videovigilància per controlar que ningú hi accedís. La policia ha arrestat l'home encarregat de vigilar l'immoble. Tots tres han quedat en llibertat provisional després de declarar davant del jutge.

Totes les detencions es van fer el 6 de setembre. Els arrestats tenen entre 45 i 60 anys, són homes de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Banyoles i Lloret de Mar. Se'ls atribueix un delicte contra la salut pública. Tots tres arrestats han quedat en llibertat després de declarar davant del jutge.

El cas del Camós es va destapar de matinada, quan els mossos estaven fent patrullatge preventiu per la població i van veure un home en actitud vigilant pels voltants d'una masia abandonada. Els agents van fer comprovacions per esbrinar què hi feia, allà i, finalment, van descobrir que la seva funció era vigilar una plantació de marihuana que hi havia a l'interior de la masia.

Un cop a dins, els mossos van localitzar 696 plantes de marihuana, onze portalàmpades, onze bombetes al·lògenes, onze transformadors, un filtre de carboni, un extractor d'aire i dos aparells d'aire condicionat. La patrulla va detenir l'home i, un cop a la comissaria, van esbrinar qui era el propietari de la plantació i també el van detenir.

El mateix dia, a Lloret de Mar, la policia va saber que hi podria haver una plantació de marihuana en un domicili. Quan una patrulla hi va arribar, va constatar que hi havia una doble escomesa per tal de no facturar la llum consumida i també una forta olor de marihuana.

Els agents van localitzar un home que tenia les claus del domicili i que deia que es feia càrrec de la seva vigilància per tal que ningú l'ocupés. Un cop feta la inspecció, els mossos van trobar 800 plantes de marihuana amb tot l'equipament necessari per al seu cultiu i posterior distribució.

A més, van descobrir que l'arrestat tenia a casa seva un sistema de videovigilància que li permetia controlar a distància què passava a dins del domicili on hi havia la plantació, per tal d'evitar que ningú més hi accedís. Segons la policia, l'home va mostrar incoherències en les seves explicacions i, per això, el van detenir.