03 de novembre de 2016
03.11.2016

Volen recuperar un permís per buscar or caducat fa 70 anys

La cerca és per a una durada de 3 anys, en un territori de 14 quilòmetres en línia recta

06.11.2016 | 09:58

Enric Gràcia (conseller comarcal de Medi Ambient i alcalde de Planoles) ha explicat que la finalitat de la sol·licitud de permís d´investigació minera per a la cerca d´or, plata i altres metalls, anomenat Serentrill, és per recuperar un permís caducat. Ha valorat que -en la seva opinió- la finalitat és recuperar el permís i vendre´l a una altra empresa.

En aquest darrer cas -segons ell- un cop el permís estigui donat a una empresa potent és molt complicat fer-lo tornar enrere.

Ha exposat que els ajuntaments de la Vall de Ribes ja han presentat al·legacions a la sol·licitud d´investigació minera Serentrill. És més, han proporcionat papers als veïns de Planoles, Queralbs i Ribes, perquè també hi puguin al·legar de manera particular.

Ha concretat que la petició és per analitzar la presència de diversos minerals: or, plata, antimoni i coure. La cerca és per a una durada de 3 anys, en un territori de 14 quilòmetres en línia recta. Surt del fons d´una vall, a 1.000 metres, i arriba fins dalt de la carena, a 1.800 metres. En el camí passa pels termes de Planoles i Queralbs.

Gràcia ha valorat la petició de molt senzilla i feta de pressa. Segons ell, no explica com faran les prospeccions ni com el procés pot afectar els aqüiíers. Ha dit: «No expliquen com s´ho faran per no malmetre l'entorn natural». L´ha definida com una petició poc estudiada amb conceptes mal tractats.

L´alcalde de Planoles ha considerat que si mai hi ha una petició de cerca de minerals ben presentada se l´estudiaran d´una altra manera.

Ha assenyalat que entre els anys 30 i 40 hi havia una empresa que va fer explotacions mineres a Planoles, Ventolà i Queralbs, sobretot per treure´n ferro i coure.

La Vall de Ribes des de fa temps explota els antecedents miners com una atracció. Tenen una oferta denominada La ruta de les mines per tal de seguir els testimonis de l´antiga explotació minera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema