El projecte Teixir, cosir i vestir, ha estat el guanyador de la consulta popular telemàtica començada el dia 16 i acabada ahir a les 20 hores. Al final van votar 3.766 ciutadans dels 29.175 que podien fer-ho. El percentatge del 13% va deixar poc satisfet l´alcalde d´Olot, Josep Maria Corominas (PDECat), però ha estat decisiu.

Gràcies a la consulta popular el projecte Teixir, cosir i vestir ha obtingut 36,67 unts que, afegits als 40,23 que li va donar en el seu dia el jurat tècnic, ha sumat 86,90 punts.

D´aquesta manera, ha quedat com a guanyador induscutible del procés participatiu per escollir el projecte del Firal.

Es tracta d´un projecte que conserva l´arbrat, excepte davant les façanes més característiques, i planteja una font amb sortidors en un espai polivalent d´enllaç amb el Puig del Roser i el Firalet. En aquest lloc sí que plantegen canviar els arbres i posar-hi til·lers i freixes.

Ara, en el decurs de pocs dies, la Junta de Govern adjudicarà el projecte, perquè els arquitectes guanyadors comencin la redacció. El treball durarà uns quatre mesos i està valorat en uns 167.000 euros.

Després -segons l´alcalde-, vindrà la preparació de les obres. Durant l´estiu del 2017 no faran grans coses, perquè per les Festes del Tura hi han de fer actes. Serà després de festes quan començaran les obres d´una manera seriosa.

La previsió és que per les Festes del Tura ja s´hi puguin tornar a fer actes, però encara no estarà acabat. Serà al 2019 quan els olotins tindran el seu espai més propi acabat.

El Firal, amb més de 3 MEUR d´inversió, és el projecte estrella dels mandats de Josep Maria Corominas.