El pavelló municipal de Vilablareix va acollir ahir la gran final de la Robocat d'aquest any, en la qual van prendre part un centenar de joves d'una trentena d'equips de tot Catalunya. Eren els finalistes procedents de les fases preliminars celebrades anteriorment a Mataró, Platja d'Aro i Barcelona.

En una competició molt disputada durant tot el matí i part de la tarda, finalment els equips gironins van copar les posicions més altes de la jornada. Es van atorgar guardons en tres categories diferents, a més de la distinció per una aliança. A primària, els vencedors van ser Arobot Mini, de l'escola Els Estanys de Platja d'Aro.

L'equip de l'institut Sant Elm, de Sant Feliu de Guíxols, Bigobot Persistent va ser el vencedor de secundària. Rebran com a premi una visita al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acompanyats per la doctora Sílvia Osuna Oliveras, gràcies a la col·laboració de la Fundació Princesa de Girona.

Aliança guanyadora

L'aliança entre aquests dos equips (Arobot i Bigobot), a més a més, va ser també la millor. Pel que fa a l'equip d'adults, el millor equip va ser Robochich de Girona.

A l'entrega de premis hi van assitir el director dels Serveis Territorials, la diputada i tinenta d'alcaldia de Girona Maria Àngels Planas i diversos regidors de Vilablareix. La Robocat és un campionat multidisciplinari que valora la programació i la construcció del robot, així com el mateix muntatge i decoració del camp de competició. Cada any s'hi recreen aspectes del patrimoni artístic o natural de Catalunya. Enguany, el camp del campionat estava ambientat en el geni empordanès Salvador Dalí.

Precisament ahir també es va anunciar l'escenari de la final de l'edició corresponent a l'any vinent. El camp de competició serà la comarca de la Garrotxa, amb els seus volcans, Santa Pau, el pont de Besalú i altres localitzacions destacades.

La Robocat és un campionat de Robòtica Lliure de Catalunya. Està organitzat per l'Associació El Racó dels Robotaires, dedicada a la robòtica educativa i als projectes tecnològics i té la col·laboració de la Generalitat, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Vilablareix, aquest any.