L'onada de calor El període de calor extrema va arribar al seu punt àlgid el dissabte amb temperatures que es van enfilar fins els 38 graus al centre de Girona. Tot i que ahir les temperatures no van escalar tan amunt als termòmetres, va fer molta calor i a les dues del migdia a Girona ciutat, a l'estació meteorològica de Sant Daniel, es van registrar 36,7 graus de màxima. La tendència arreu del territori català va ser similar, amb valors que en els moments centrals del dia eren un o dos graus inferiors als de divendres i dissabte. La majoria d'estacions meteorològiques registraven màximes que rondaven els 34 graus a l'interior i els 29 als punts més propers al mar. Tot i aquesta petita reculada de les temperatures, els valors màxims que ahir s'anotaven a les estacions meteorològiques gironines eren superiors als habituals per l'època de l'any actual.

En els propers dies, la baixada de temperatures continuarà, amb termòmetres que marcaran entre dos i quatre graus menys pel que fa a màximes durant el dia i les mínimes a les nits. La setmana començarà amb un breu parèntesi pel que fa a la calor extrema amb registres que continuaran sent elevats però que se situaran entre els 27 i els 33 graus a la major part del territori. Tot i aquest lleuger descens de les temperatures, el creixement de núvols baixos a les comarques gironines farà augmentar la xafogor i la sensació tèrmica serà semblant a la d'ahir, però el dimarts i el dimecres creixerà la inestabilitat

La calor insistirà i augmentarà considerablement el dijous abans de la revetlla de Sant Joan i sembla ser que serà tan intensa com el dissabte o el diumenge.