Els examinadors i les examinadores de trànsit faran tres dies més de vaga la setmana vinent, de dilluns a dimecres. A més a més, la Confederació Nacional Espanyola d'Autoescoles (CNAE) va demanar ahir al Govern central compensacions per les pèrdues acumulades amb la vaga.

La CNAE va demanar mesures com la reducció de l'IVA, del 21% al 4%, o l'ús de subvencions a fons perdut, com les concebudes a les companyies elèctriques. A les protestes també s'hi ha sumat el comitè de vaga de l'Associació d'Examinadors de Trànsit, ASEXTRA, que va enviar dijous una carta dirigida al director general de Trànsit (DGT), Gregorio Serrano, on criticaven la gestió del president: «S'ha desaprofitat una oportunitat per desbloquejar la vaga i reconduir el conflicte». El sindicat afegia la seva disconformitat amb la gestió del president de la DGT i es mostren convençuts de la seva incapacitat per resoldre el conflicte: «vostè no ha estat a l'altura i en aquests moments, dubtem de la seva capacitat per resoldre el problema».

La vaga s'eternitza

A les protestes d'ASEXTRA s'hi sumen les del sindicat de la Unió General de Treballadors (UGT), que reclamen els complements salarials específics pactats l'any 2007. A banda d'això, segons UGT, cada dia de vaga suposa l'anul·lació de 1.456 proves. El sindicat recrimina a la DGT i al Ministeri d'Interior que «no hagin fet cap tipus de proposta» sobre el pagament d'aquest complement. Catalunya compta amb 112 examinadors que realitzen un total de 1.456 proves diàries. Per tant, en 20 dies de vaga se suspenen una mitjana de 13 exàmens per examinador.

Gregorio Serrano, del Partit Popular, ocupa la presidència de la DGT des de novembre del 2016, quan va ser nomenat pel ministre d'Interior, José Ignacio Zoido. Anteriorment, Serrano era portaveu adjunt del grup popular a l'Ajuntament de Sevilla.