L'episodi de fort onatge es va iniciar al matí al litoral nord de l'Empordà, amb onades que van superar els quatre metres i i van arribar fins al vuit. Això va causar que el mar ocupés la major part dels passeigs i trams del litoral des de Portbou fins a Blanes, tot i que durant el matí l'afectació més important se situava a la Costa Brava Nord. Seguint les recomanacions de Protecció Civil, es va restringir l'accés a diversos punts urbans i de camins de ronda.

Portbou, el Port de la Selva, Cadaqués, l'Estartit i Tossa de Mar van ser alguns dels punts principals amb inundacions, a banda de les afectacions a Blanes i l'Escala.

És habitual que moltes platges quedin engolides pel mar durant el temporal de llevant i es recuperin posteriorment. A altres, en canvi, els ajuntaments hi reposen la sorra abans de l'estiu.

Durant el dia d'ahir es va poder veure una vegada més com el mar se les menjava. Però en aquesta ocasió el fort temporal que anava acompanyat de mar de fons va arribar fins a les zones urbanitzades.

A Portbou les onades van arrossegar els còdols de la platja fins al passeig, a tocar dels negocis des de primera hora del matí. Al municipi van restringir l'accés a aquest punt i al port on s'accedeix per un pas estret a peu del mar.

No va ser l'únic lloc on van patir petits danys a la zona nord de l'Alt Empordà. A Cadaqués la zona de les Ribes es podia veure amb algunes peces de pedra de les baranes aixecades per la força de l'aigua.

Al Port de la Selva o Llançà es van poder veure espectaculars imatges de les onades saltant terra endins, al segon municipi a la zona del port.

La Policia Local del Port de la Selva va restringir l'accés a alguns trams del camí de ronda.

Protecció Civil havia demanat als ajuntaments de costa que tanquessin els accessos a espigons, esculleres i altres punts perillosos, on un cop de mar pogués arrossegar algú.

Els ciutadans s'apropaven ahir a diferents punts del litoral per presenciar el temporal.

Segons Protecció Civil, les onades podien superar els vuit metres al litoral gironí, i baixaven fins als sis al Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat.

L'episodi de fort onatge s'havia de mantenir fins avui, tot i que es preveia que amainés durant la nit.