ERC-Junts per Banyoles va posar en dubte, a l'últim ple municipal, que Mémora informi els usuaris del paquet d'enterrament a preu tancat més econòmic i va instar l'Ajuntament a intervenir perquè informi d'aquesta opció. La queixa entronca amb altres de recollides a finals de l'any passat, quan diverses persones del Pla de l'Estany van expressar el seu malestar pel mateix fet.

El 2015, l'Ajuntament de Ba-nyoles i Mémora van arribar a un acord perquè l'empresa oferís paquets d'enterrament a preu tancat, amb l'objectiu de facilitar les coses a les famílies de la comarca i donar opcions econòmicament més accessibles. En l'actualitat, i segons s'informa al web de la funerària, els preus dels quatre packs de serveis que es comercialitzen van des dels 1.966,18 euros de la modalitat bàsica als 7.566,77 de la més cara.

A resposta d'una pregunta de l'oposició republicana, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va informar que el 73% dels enterraments oficiats entre gener i maig de 2018 (35 de 48) han utilitzat algun paquet a preu tancat, encara que no sabia de quin tipus eren.

La regidora de Junts per Banyoles Susanna Cros va demanar «relativitzar» aquest percentatge perquè havia constatat que «si es té coneixement que hi ha packs més econòmics, ho pots demanar», però que el primer oferiment de l'empresa funerària «és a partir d'una quantitat bastant alta». La portaveu del seu grup, Roser Masgrau va considerar que l'argúcia comercial ha estat fer una sèrie de packs, però l'acord de ple, el més econòmic, queda una mica més amagat»; pel que va demanar que s'informi «del primer a l'últim». Ahir Diari de Girona va plantejar la qüestió a l'empresa, sense poder accedir a la persona responsable.