El coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Girona, Àdam Bertran, ha plegat per deixar pas a persones amb «energies renovades» i que tinguin «més temps i altres maneres de treballar i entendre el projecte». En un comunicat, Bertran ha al·legat sobretot motius personals però també ha dit que fa un pas al costat perquè «altres maneres de treballar i entendre el projecte puguin encapçalar el tram final de la consolidació de la República catalana a la ciutat de Girona». Bertran no ha estat l'únic que ha deixat el seu càrrec a l'entitat, també ho han fet dos membres més del secretariat, Núria Giol i Joaquim Ribas, que també deixaran de formar part de l'estructura gironina.

«Ha estat un any molt intens, de molta activitat i ha arribat un moment que volia dedicar-me a altres coses, a nivell laboral i personal», ha assegurat el fins ara coordinador que, en aquest sentit, ha explicat que l'Assamblea Nacional Catalana cada cop havia agafat més protagonisme a la seva vida i que això li impedia poder-se dedicar a altres projectes. Malgrat això, ha dit que continuarà col·laborant amb l'entitat i el moviment independentista però que ho farà des d'un «altre nivell».

Bertran no és l'únic que ha pres la decisió d'abandonar la seva actual funció. Segons ha explicat, també ho han fet dos membres més del secretariat, la Núria Giol i en Joaquim Ribas. A tots dos els ha agraït «la feina feta» i els ha desitjat molta sort. Amb aquestes renúncies, el secretariat de l'ANC de Girona es queda amb nou dels dotze membres que hi havia i que ara hauran de designar un nou coordinador que agafi el relleu a Bertran.