El pas de l'huracà Leslie convertit en tempesta ha deixat al seu pas per les comarques gironines dos dies de complicacions. Ahir, però, va ser el pitjor, ja que va deixar vies tallades, inundacions i rius desbordats o al seu límit. La pitjor part de la tempesta la van patir les comarques del Ripollès i de la Selva. I és que en aquestes zones s'hi van acumular molts litres d'aigua. En el cas del Ripollès, el Ter i el riu Freser van superar la seva capacitat en molts punts.

En el cas del Freser, al seu pas per Ribes va sortir de mare i, per tant, va deixar vies inundades, algunes cases de la població i, fins i tot, en equipaments, com el teatre municipal.

El Ter també va anar pujant de nivell al llarg del dia i és que a Ulldeter hi va ploure de valent, així com a altres punts del Ripollès. Això va complicar la seva situació en el seu pas per Ripoll, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i, fins i tot, ja molt avall, a Bescanó.

Al seu pas per Ripoll, durant el matí d'ahir va assolir els 691 metres cúbics per segon, quan abans de l'episodi de pluja tenia amb prou feines 17 m3/s. Aquest riu es va desbordar en algun punt de Camprodon, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, on els bombers van haver d'actuar perquè havia superat l'ample del seu llit. A Bescanó, l'anomenada passera que uneix Sant Gregori amb la població torna a ser història. I és que la força amb la qual baixava l'aigua va destrossar-la per enèsima vegada. Es tracta d'un pas al cim del Ter que actualment utilitzen molts camions que fan l'obra de millora a la carretera de la Vergonya (N-151). Aquesta situació de rius amb alts cabals va obligar l'ACA a desembassar alguns embassaments i en el cas de Girona es van obrir les comportes de la presa del Pasteral.

Talls de carreteres

Aquests creixements dels rius i els forts aiguats també va provocar que ahir s'haguessin de tallar carreteres. Sobretot a les comarques de la Selva i del Ripollès. A la Selva, a Espinelves, la caiguda de més de 200 litres va provocar que el municipi quedés encerclat per vies tallades i que en només una s'hi pogués circular i sols, els turismes. I és que aquí a banda de pluja, la força del vent va fer caure diversos arbres, que els serveis de carreteres de la Diputació i els Bombers van haver de retirar de la zona. La situació de les carreteres va ser especialment complicada a primera hora del matí, quan es van arribar a comptabilitzar sis carreteres tallades i altres amb restriccions a causa dels pas per caiguda d'arbres o esllavissades. A Molló i Sant Hilari Salcalm va ser alguns dels punts que es va haver de treure elements de la via.

Sense transport escolar

Al Ripollès, les afectacions del temporal provocat per la tempesta Leslie també es van traduir en forma d'afectacions al transport escolar, ja que es van haver de suspendre diverses línies i es van veure afectats 70 alumnes. El transport ferroviari es va veure afectat també a Maçanet.