La Guàrdia Civilcontra el clan Fajardo que va provocar el desmantellament d'una organització criminal dedicada al cultiu i venda de marihuanaa gran escala, a Espanya, Holanda i França. Els agents es van desplegar ahir a Maçanet de la Selva per escorcollar tres domicilis d'aquest municipi, epicentre del clan de la droga.

En concret, de bon matí van fer entrada a dues cases de la urbanització Residencial Park i en un pis de la Mas Altaba. Al Residencial Park van descobrir de nou dues plantacions de marihuana. Aquí hi havia prop de 1.500 plantes. Una droga localitzada quan fa més d'una setmana que es va desmantellar el clan.

A banda de la droga, la policia va detenir dos homes -que s'encarregaven de tenir cura de les plantacions- i també va comissar tres vehicles, en els tres escorcolls. En l'actuació, els agents van tenir el suport de la Guàrdia Municipal de Maçanet i la brigada.

El dimecres passat, la Guàrdia Civil va desplegar l'operació Vassus-Monreses, que va finalitzar en la seva primera fase amb 18 persones detingudes i dues d'investigades. Tretze d'aquestes, es troben a presó. El grup criminal està format majoritàriament per persones de la mateixa família i clan, els Fajardo. El grup criminal va arribar a estafar 80.000 euros punxant la llum. La Guàrdia Civil, durant l'operació va comissar 45.000 euros, vuit cultius de marihuana, armes blanques i de foc, cotxes-algun d'alta gamma-, entre altres.