Els Mossos d'Esquadra han denunciat 2 conductors, en 3 dies, per haver desobeït la prohibició de conduir que els havien fet per haver-los enxampat al volant d'un vehicle sota els efectes de l'alcohol o les drogues. Es tracta de veïns de Ripoll i Figueres.

El 9 de novembre, els Mossos van denunciar un veí de Ripoll com a presumpte autor de 2 delictes: el de conduir sota els efectes de l'alcohol i el de desobeir. A 3/4 d'una de la matinada i a Ripoll, el van atrapar amb 3 vegades més alcohol a la sang del límit permès. Llavors, un conductor substitut es va fer càrrec del cotxe.

Cap a 3/4 de 2 de la matinada, agents de la Policia Local de Ripollque conduïa el mateix conductor denunciat anteriorment. Els agents li van fer novament la prova d'alcohol, que va donar un resultat penal positiu de 0,80 mg/l en aire expirat i el van tornar a denunciar penalment. En tenir coneixement del fet, els Mossos el van denunciar per desobediència.

D'altra banda, l'11 de novembre es va denunciar per cometre una infracció de desobediència un altre home, de 44 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres. Els fets van passar a 3/4 de 7 del matí en un control d'alcoholèmia i drogues que els Mossos havien muntat a la GIV-6043, dins el terme municipal de Castelló d'Empúries. Un dels conductors va donar positiu per cocaïna a la prova de detecció de drogues i el van denunciar. Dues hores després, van localitzar el mateix vehicle conduït pel conductor que acabaven de denunciar. Per aquest motiu, també li van aixecar una acta per desobediència.