El conseller de Treball, Chakir el Homrani, es va comprometre ahir en nom del Govern a seguir negociant amb els metges de primària que han convocat una vaga en els ambulatoris del 26 al 30 de novembre, per «buscar un acord» sobre les seves reivindicacions. Homrani va expressar el compromís en el ple del Parlament, en resposta a una interpel·lació de la diputada del PSC Assumpta Escarp, i en absència de la consellera de Salut, Alba Vergés, de baixa per maternitat.

Homrani va explicar que és cert que els ambulatoris han perdut «molts recursos», i va recalcar que el Departament de Salut «és sensible a allò que plantegen els professionals», però que «s'està buscant solucions a mitjà i llarg termini». Va demanar que es reconegui que ja han estat convocades 1.343 noves places de metge de capçalera, i va precisat que el Govern, que està negociant amb els sindicats de metges des de la conselleria de Vicepresidència, «farà tantes reunions com facin falta, i l'ICS ha fet arribar ja diverses propostes».

Segons el conseller Homrani, hi ha un problema de fons que ha originat l'actual precarietat que pateix l'atenció primària, «i és l'infrafinançament del sistema sanitari català».