Els centres d'atenció primària del Baix Empordà van commemorar ahir el Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) amb activitats per sensibilitzar la població sobre aquesta patologia, que es produeix perquè s'inflamen els bronquis i es destrueixen els envans dels alvèols. El resultat és una dificultat progressiva per respirar adequadament, cosa que es tradueix en ofec per fer les activitats de la vida diària. Els CAPs de Palamós, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Torroella de Montgrí van citar cada pacient diagnosticat per tal que s'apropessin al seu CAP per a una visita individualitzada on una infermera revisarà la tècnica d'inhalació amb els aparells que utilitzen habitualment.

Per informar la ciutadania sobre aquest tipus de consulta que realitza l'equip d'infermeria es va crear un poster per a les pantalles informatives i que es van exposar en taules informatives, on també hi havia informació de consells sobre els inhaladors.

Al CAP de Palafrugell també es va realitzar un taller de mindfulness per als usuaris que pateixen la MPOC, ja que és una tècnica de meditació que pot ajudar a gestionar l'ansietat associada.

A Catalunya la MPOC és una de les causes més freqüents d'atenció mèdica, especialment a urgències, per les aguditzacions que es pateixen durant la seva evolució. Es calcula que el 9,2% de la població major de 40 anys pateix la malaltia.