L'Ajuntament d'Olotmb un estudi que farà en els mesos vinents. Es tracta del 50% aproximat del total d'habitatges del Nucli Antic. La voluntat de l'Ajuntament és estudiar el 50% d'habitatges restants en anys venidors.

Les bases del treball van ser aprovades en la darrera junta de govern i presentades ahir pel regidor del Nucli Antic, Estanis Vayreda (PDeCAT). Va explicar que la principal funció de l'estudi serà la de recollir propostes per a la mobilització dels habitatges. Va posar d'exemple els habitatges nous que estan buits. Va ressaltar que l'estudi no es limita als habitatges amb problemes arquitectònics. Va explicar que analitzaran els habitatges en bon estat per poder-los «mobilitzar o captar».

Temes socials i econòmics

Va explicar que si bé estudiaran les estructures, també analitzaran l'accessibilitat i temes socials o econòmics. Segons ell, el termini d'execució serà de 5 mesos a partir de l'adjudicació del contracte.

L'estudi es dividirà en 2 fases: una primera serà un treball de camp i de recollida de dades i la segona consistirà en una anàlisi i diagnosi de l'estat actual i al final hi haurà les propostes.