L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol (PDeCAT), ha explicat que les obres no podran estar acabades enguany, com s'havia previst en un principi. Les obres van començar l'estiu passat amb retard perquè el primer adjudicatari tècnic va renunciar a fer el projecte.

Les obres estan valorades en uns 515.000 euros, dels quals 330.000 són aportats pel Departament d'Ensenyament i 215.000 euros provenen del fons de l'Ajuntament.

L'alcalde ha exposat que a l'estiu l'empresa va començar els treballs interiors d'una manera molt intensa per poder començar el curs en condicions. Llavors, van fer les aules noves i els sanitaris nous.

Fetes les obres interiors, segons ell, ara fan les exteriors, les quals estan ben separades de l'activitat escolar. Els volums de l'ampliació exterior ja són visibles.

La previsió és que l'ampliació exterior estigui llesta abans d'acabar el curs escolar 2018-19. Llavors, començarà la construcció de la sala de professors, que serà la darrera acció de les obres.

Abans de l'ampliació, l'Ajuntament va dur a terme la construcció de la passera que connecta la xarxa de carrers amb l'entrada de l'escola i connecta amb el camp de futbol. L'escola està ubicada al costat de la zona esportiva de la localitat.

La previsió és que la passera que ara acaba davant de la porta de l'escola i al costat de l'aparcament continuï fins a la zona esportiva i segueixi fins al final de la part no urbana del poble que està situada entre les cases i les muntanyes.

Al final, hi ha les naus de la fàbrica de fil Brutau, que està sense activitat des de fa 40 anys i que l'Ajuntament vol recuperar.