Els arbres singulars de Cassà de la Selva seran els protagonistes de les portades de les agendes mensuals que es reparteixen a les cases, als comerços i als establiments del municipi.

Aquest any s'ha escollit aquesta opció, amb l'objectiu que els veïns de Cassà puguin conèixer aquests «arbres singulars» que moltes vegades passen desapercebuts.

A les portades, la imatge que hi apareixerà serà el dibuix del contorn de l'arbre, d'un color diferent cada mes. A més a més, s'indicarà el nom de l'arbre i les coordenades del lloc on se'l pot trobar perquè, d'aquesta manera, els veïns puguin visitar-lo.

El primer arbre singular que ocupa la portada del mes de gener és el suro, que es pot trobar al carrer Castell. Els arbres escollits per les agendes mensuals s'extreuen del catàleg d'arbres singulars, elaborat per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cassà de la Selva.

Aquest catàleg està compost de quaranta-vuit fitxes d'arbres que es considera que, per una raó o una altra, són mereixedors de la protecció municipal, de manera que s'hauria de poder garantir la seva pervivència en el territori.

A les fitxes s'hi dona una breu descripció de cada espècie, la seva localització, les mides que fa i fotografies de l'arbre en qüestió.

L'any passat els motius de les portades de l'agenda eren detalls de Can Trinxeria, una casa urbana unifamiliar amb forta incidència en el conjunt de la plaça principal de Cassà, de l'arquitecte Josep Balet i Duran, protegida com a bé cultural d'interès local.