El gegant del porc i del xai van ballar ahir a la plaça rector Ferrer, davant de la façana de Sant Esteve, per tancar la Fira de Fira l'Embotit , que durant tot el cap de setmana va dur milers d'amants dels sabors produïts per l'elaboració tradicional a Olot. Els assistents van poder gaudir de degustacions de plats condimentats amb paciència artesana a l'espai tast, al capdamunt del Firal, a més dels plats explicats i treballats pel cuiner Pep Nogué. També es van fer tallers d'embotir botifarres a càrrec de l'artesà Jordi Vilarrasa.

Un dels espais de la Fira de l'embotit amb més èxit va ser el titulat «un dia a pagès». En un recinte situat al Firal Petit, un pagès amb barretina i faixa va rebre centenars de nens i nenes que van poder jugar entre les bales de palla enmig de conills i gallines, pujar al seient d'un tractor o muntar sobre el lloc d'un ase.

Els productes convidats de l'edició d'enguany van ser el xoriç de Galícia i el formatge de tetillai, per acompanyar els menjars, durant tota la fira hi va haver actuacions d'un grup de dansa gallec.