La comissió d'Urbanisme de Girona, amb la participació del secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, va acordar ahir aixecar la moratòria en sòls urbans de quatre municipis que ja estaven protegits. Es tracta del nucli antic de Cadaqués, la Vila Vella de Tossa i la zona de cases de pescadors del Port de la Selva; a més de tres sòls urbans de Palamós que ja tenen una ordenació pròpia com a teixits històrics: La Lloia i Els Eucaliptus del Port de la Selva i cala Margarida.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat van explicar que, després d'un treball tècnic de major precisió, s'ha constatat que la normativa actual fa «innecessària» la suspensió de llicències, perquè en aquests casos ja tenen mesures de protecció en l'ordenació com a teixits històrics.

Les dues moratòries per construir a la Costa Brava, aprovades el 17 de gener i el 13 de febrer, han rebut una cinquantena de recursos administratius que s'estan analitzant i responent. D'altra banda, s'han atès 25 consultes a través de correu electrònic i s'estan duent a terme reunions periòdiques al territori. L'aprovació de les moratòries permet a Territori treballar en el Pla director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí, que ha rebut 40 suggeriments.