El 98% dels estudiants de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona (UdG) que es presenten al MIR superen la nota de tall a la primera convocatòria. A més, en la segona convocatòria de les proves per poder exercir de metge, tots els alumnes de la UdG obtenen una plaça per començar la residència. Cada any es presenten uns 75 alumnes de la facultat gironina als exàmens.

Aquest 2019 es compleixen deu anys de l'inici de la creació de la Facultat de Medicina. El degà del centre, Joan San, ha detallat que el principal repte que té la facultat és fomentar "els valors i l'humanisme" dins de la carrera. D'aquesta manera, San vol fomentar que els estudiants es dediquin a la Medicina per vocació i d'aquesta manera millorar la qualitat de l'assistència als pacients.

La Universitat de Girona ha commemorat avui els deu anys de la facultat plantant un arbre de la illa de Kos, on va néixer Hipòcrates, al rectorat. El rector, Quim Salvi, ha reivindicat que aquels valors de proximitat amb el pacient o amb l'alumnat, en el cas dels estudis universitaris, han d'impregnar tota la UdG.