El conjunt de cossos policials han comissat 257.621 objectes falsificats a les comarques gironines en sis anys. La majoria d'objectes que les màfies decideixen imitar són productes tèxtils, marroquineria i complements. Per exemple, dels més de 257.000 objectes falsificats, s'ha de dir que 200.225 eren de roba, la majoria peces simulades de grans marques esportives. Per altra banda, la marroquineria i els complements representen més de 23.400 objectes comissats. També es comissen altres tipus d'objectes, per exemple, calçat. L'any 2015 es van intervenir 3.120 peces d'aquesta tipologia.

En els últims temps, hi ha marques que han denunciat una vulneració de la propietat industrial i intel·lectual i s'han fet actuacions per tal de frenar les falsificacions amb grans resultats.

Quant a resultats, les dades estadístiques del Ministeri de l'Interior, mostren que des de l'any 2012 i fins al 2017 s'han detingut/investigat 253 persones, la major part, l'any 2015, quan se'n van arrestar 88. Pel que fa a fets coneguts, se n'han detectat 238, dels quals se n'han resolt 213.

La pressió a les falsificacions es fa sobretot en establiments, tal com mostren les dades d'Interior. Aquí és on s'han comissat en aquests sis anys la majoria dels objectes imitats. Dels 257.621, 217.844 van ser comissats en aquests comerços. Els altres indrets on la policia localitza més aquest tipus d'objectes hi ha per exemple naus o fàbriques, on s'han trobat prop de 25.000 falsificacions. També s'han fet actuacions en domicilis, on se n'han trobat prop més de 9.000.

Girona, al centre de les mirades

Les falsificacions preocupen els municipis gironins i una mostra és la lluita contra el top manta que es fa per exemple des de Roses o contra els productes falsificats a la Jonquera.

L'any passat es va donar a conèixer una dada que va posar per primer cop a la història Girona a la llista negra dels Estats Units pel que fa a la venda de falsificacions de marques. En concret, marcava la zona del mercat dels Límits de la Jonquera, perquè segons la publicació americana Notorious Markets 2017 s'hi venen moltes falsificacions.

A la província de Girona la pressió contra les falsificacions se centra sobretot en el top manta que hi ha Roses i el seu passeig de Santa Margarida.

Però sovint també es fan operatius contra la propietat industrial a Lloret de Mar, on en alguna ocasió s'ha detectat la venda de productes falsificats de marques en botigues de records. De fet, sovint són les mateixes marques que alerten la policia d'aquesta pràctica.