11 de abril de 2019
11.04.2019
Diari de Girona

Arxiven la denúncia de Torra per les detencions del 16-E

La magistrada considera que no hi ha indicis de delicte i tampoc admet a tràmit la querella conjunta presentada pels activistes implicats

11.04.2019 | 11:25
Arxiven la denúncia de Torra per les detencions del 16-E

El jutjat d'Instrucció número 2 de Girona ha arxivat la causa oberta com a conseqüència de la denúncia presentada pel president de la Generalitat, Quim Torra contra la Policia Nacional per suposades detencions il·legals a Girona el gener passat.

El cas fa referència a les 16 detencions practicades pel CNP el 16 de gener. Entre els arrestats hi havia els alcaldes de Verges, Ignasi Sabater i el de Celrà, Dani Cornellà així com diversos activistes de diverses entitats.

Els detinguts van quedar en llibertat i estaven acusats de desordres públics a l'irrompre per la força a l'estació de l'AVE a Girona i tallar les vies durant més de dues hores en el primer aniversari de l'1-O.

Adif va denunciar que el tall de les vies havia causat un perjudici per als viatgers i alterat "greument" el trànsit ferroviari habitual.

La magistrada considera, segons informa el TSJC, que de la pràctica de les diligències no se'n desprèn cap indici de comissió delictiva i per tant, s'ha arxivat el cas.

El jutjat tampoc ha admès a tràmit la querella presentada pels setze activistes, entre els quals hi ha els alcaldes de Verges i Celrà i un fotoperiodista, pel mateix delicte i per lesions. I això, després que els havia citat a declarar en qualitat de perjudicats el dia 30 d'abril en el marc de la denúncia presentada pel president. Els advocats dels arrestats ha anunciat recorreran la decisió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook