04 de juny de 2019
04.06.2019
Diari de Girona

La Guàrdia Civil de Girona treu a subhasta armes a preus que van dels 30 als 2.000 euros

L'arsenal està format per 267 peces i la major part són escopetes de persones a qui els ha caducat la llicència i les porten a la comandància

03.06.2019 | 23:40
La Guàrdia Civil de Girona treu a subhasta armes a preus que van dels 30 als 2.000 euros

Aquest dilluns s'ha donat el tret de sortida a la subhasta d'armes de la Guàrdia Civil a Girona. Enguany l'arsenal està format per 267 peces i s'ha de dir que els preus de sortida -fixats pels propietaris- van entre els 2.000 i els 30 euros.

L'arma més cara que ha sortit a subhasta és una escopeta i surt pel preu de 2.000 euros. Mentre que la més barata també és una altra escopeta, de cacera, que anirà a subhasta per 30 euros.

El responsable de la subhasta, el guàrdia civil Eduardo Sanmartín, destaca que enguany no hi ha cap arma que tingui un valor excepcional i que pel fet que es posi una escopeta a 2.000 euros «no vol dir res, el preu el fixa el seu propietari».

Aquestes armes que es porten a subhasta enguany són majoritàriament escopetes (194) i la resta que conforma l'arsenal -que des d'avui es pot veure a la comandància de la Guàrdia Civil, situada al carrer Emili Grahit- són 26 pistoles, 24 carrabines, sis rifles i 15 revòlvers.

L'arsenal es pot veure fins al 7 de juny entre les nou del matí i la una del migdia a la seu de la comandància de la Guàrdia Civil de Girona. L'obertura pública dels sobres començarà a les 9 del matí del dia 10 de juny, a les mateixes dependències de Girona.

La modalitat de la subhasta és la coneguda com del sobre tancat. El sistema de pagament per sobre tancat obliga els compradors a posar en un sobre el preu que estan disposats a pagar juntament amb el comprovant que han pagat a Hisenda el 25 per cent de la quantitat que posin a l'arma.

Sanmartín afirma que l'arsenal d'enguany és «simple» i que aquestes armes són sobretot de persones a qui els ha caducat la llicència d'armes o que les deixen voluntàriament per a la subhasta i destaca que també n'hi ha que són armes que tenien en dipòsit d'entre el 2016 i 2017 a la Guàrdia Civil i que ara, «passats els dos anys, van a subhasta». Cap dels objectes de l'arsenal procedeix de cap fet delictiu ni judicial.

Eduardo Sanmartín també afegeix que la tendència dels últims anys és que cada vegada «van menys armes a subhasta» i augura que d'aquestes 267 que ara surten se'n vendran potser un 10%. Considera que això es deu al fet que «cada vegada hi ha menys caçadors».

Quant al públic objectiu de les subhastes, que es fan any rere any, diu Sanmartín, són sobretot «caçadors o persones amb llicències d'armes tipus A com poden ser guàrdia civils, policies locals, mossos o policies nacionals» però també es troben amb gent que té llicència d'armes F que és per als qui poden utilitzar-ne una de curta i també per a armes de cacera. Les armes que no acabin subhastades s'enviaran a fondre i se les donarà de baixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook