L'acord entre ERC i la CUP a Bescanó es va materialitzar ahir per tancar 36 anys de govern convergent ininterromputs. L'objectiu de l'acord era un canvi de color polític al municipi després d'una llarga trajectòria. El cap de llista republicà Xevi Vinyoles va prendre ahir posessió del càrrec en un ple on va comptar amb els cinc vots republicans i el regidor de la CUP Francesc Carles, amb qui forma govern.

El representant de JxBescanó, el ja exalcalde Pere Lluís Garcia que va succeir l'històric Xavier Soy, considerava que la millor fórmula era una coalició entre JxCat i ERC, les dues fromacions més votades el maig passat.

Vinyoles va considerar rellevant que és més important els punts d'acord entre el programa de la CUP i el nostre», afegint que «a més, en l'àmbit personal també s'estableix un nivell de confiança que ens permet teixir aquest govern perquè sigui suficientment sòlid».

En l'anterior mandat, CiU va aconseguirl'alcaldia amb majoria absoluta. La presentació de la CUP va suposar perdre un regidor que va anar a mans de la formació d'esquerra alternativa.