La CUP critica que el nou equip de govern de la Diputació de Girona augmenti de 25 a 27 el nombre de càrrecs de confiança i assessors, el «màxim legal» possible a la corporació.

La diputada Laia Pèlach, de la CUP, va detallar a la roda de premsa d'ahir que un d'aquests nous càrrecs de confiança serà el d'adjunt al gabinet de la vicepresidència, una figura que fins ara no existia.

Segons la diputada, això demostra que, lluny de la imatge pública que volen projectar, els socis de govern JxCat i ERC estan creant «una estructura pròpia cadascun». Pèlach també va assegurar que el nou govern comença fent un «pas enrere» en transparència amb la proposta de cartipàs perquè els grups de l'oposició desapareixen d'alguns organismes on el darrer mandat van ser-hi presents, com Xaloc.

La CUP sosté que el cartipàs del nou equip de govern de la Diputació de Girona porta avui a aprovació del ple és un «pas enrere» en transparència i, alhora, suposa incrementar «l'estructura» de govern. En concret, Pèlach lamenta que JxCat i ERC hagin decidit acollir-se al «màxim legal» de càrrecs de confiança possible i proposi tenir-ne 27, dos més que l'anterior mandat perquè depèn del nombre de regidors de l'Ajuntament més gran de la demarcació, el de Girona.

A més, també ha posat el focus en el fet que un d'aquests nous assessors sigui un càrrec de confiança per a la vicepresidència primera, un càrrec que tindrà ERC. Segons les dades facilitades per la CUP, aquest assessor tindrà un sou de 47.875,20 euros anuals, la mateixa retribució que l'adjunt a gabinet de presidència.

Pèlach sosté que, en comptes de nomenar el nombre màxim de càrrecs de confiança permesos, caldria avaluar quina feina fan i quants se'n necessiten realment per ajustar la despesa en «l'estructura» de funcionament de la Diputació.