La Festa Major de Besalú disposa d'un Punt Lila al pavelló durant les nits de la festa major que va començar ahir. La regidora Goretti Blanch va explicar que el Punt Lila va estar operatiu entre les 11 de la nit i les 5 del matí d'ahir, divendres dia 20 de setembre, i ho estarà, avui, el dissabte, dia 21 de setembre.

Ahir estaven programades activitats com el «Sopar+Correvas», un concert amb La masovera barbuda i DJ Capo. Mentre que, avui dissabte hi haurà concerts de «Nali Kardan, Pla B, Pelukass i Sound Tex». Aquestes activitats estaven programades a l'aire lliure, als Claustres de Sant Pere. Això no obstant, la previsió de pluja ha fet que les traslladessin al pavelló.

El punt Lila de la festa major de Besalú deriva de l'adhesió de l'Ajuntament al protocol contra la violència sexista. També ha estat una proposta del grup de joves del poble durant la preparació de la festa local. La responsabilitat de les atencions del Punt Lila anirà a càrrec del grup NUT i d'una psicòloga assessora.

La de Besalú serà la segona festa major de la Garrotxa que disposa de Punt Lila. La primera va ser la festa d'Olot, que va tenir lloc entre el 6 i el 10 de setembre.

Van fer més de 1.000 atencions, la major de les quals van ser consultes sobre el que cal fer davant d'una gressió i sobre les associacions feministes i LGTBI que hi ha a la Garrotxa.

Van haver d'actuar en 20 ocasions per agressions sexuals, físiques i verbals que no van ser violentes. El primer punt lila d'Olot va comptar amb el suport d'una quinzena de voluntàries que van treballar de manera itinerant.

De la gestió del Punt Lila d'Olot se n'encarregava una empresa especialitzada.