L'Ajuntament d'Olot es va comprometre a valorar la possibilitat de fer restriccions de pas de vehicles de gran tonatge per l'avinguda Sant Jordi. Va ser un dels resultats de la reunió que l'Ajuntament va mantenir ahir al migdia amb els representants de la plataforma No és un vial, és un carrer.

La portaveu de la plataforma, Duaita Prats, va valorar que l'Ajuntament es veurà obligat a restringir el trànsit de vehicles de gran tonatge quan es facin públics els resultats dels nivells de contaminació de l'avinguda.

Va indicar que la plataforma encarregarà un estudi de contaminació a una empresa especialitzada que obligarà l'Ajuntament a prendre mesures. «El primer valor és la salut de les persones», va opinar.

En la reunió l'Ajuntament es va comprometre a posar arbres al llarg de l'avinguda. L'estudi determinarà l'efecte dels arbres en la reducció de la contaminació a la zona. Prats considera que els arbres mitigaran el soroll i donaran una visió més amable del vial. Segons ella, els arbres fan de reguladors de la temperatura i també fan la funció de murs de protecció als vianants respecte als vehicles.

En la reunió, els representants de la plataforma Ton Torné, Ramon Busquets i Duaita Prats van valorar positivament els resultats de la capa d'asfalt reductor de soroll que la Generalitat va posar al juliol. Segons Prats, ha disminuït les vibracions i ha reduït la sonoritat. Van demanar a l'Ajuntament que garanteixi un manteniment que conservi la situació actual.