L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts traslladarà l'activitat de l'Escola de Belles Arts, fins ara a l'antic convent de les monges del Diví Pastor, als baixos de l'ajuntament del carrer Sant Antoni. El canvi suposa el retorn de l'escola al lloc on va començar l'activitat el 1978. El 2010, l'Ajuntament va traslladar l'Escola de Belles al convent a través d'un conveni amb el Bisbat de Girona.

Abans, s'havien ensorrat dues cases, en els baixos d'una de les quals hi havia activitat de l'escola. La previsió és que el pròxim 1 d'octubre l'Escola de Belles Arts comenci un nou curs.

El canvi d'ubicació arriba després que, en l'últim ple, l'Ajuntament aprovés assumir la gestió directa de l'Escola. Fins al ple, la gestió de l'escola la feia l'Associació Cultural Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts.

En el ple, l'alcaldessa, Maria Vidal (JuntsxCat), va explicar que el motiu del canvi de gestió és garantir la continuïtat de l'Escola de Belles Arts.

Ahir, Isabel Rigat, portaveu de Sant Joan Plural a l'oposició, va mostrar el desacord del seu grup amb el canvi d'ubicació.

Rigat va valorar el canvi com una minorització de l'escola. Va apuntar que el seu grup parlarà amb els professors i els alumnes i va valorar la necessitat de crear un patronat que intervingui en la gestió de l'escola.