La forta llevantada de la setmana passada va deixar imatges per a la història en moltes poblacions de la província. Ara són els Bombers qui, des dels seus mitjans aeris i també algun de terrestre, han difós imatges inèdites en un vídeo que han penjat a internet -que també es pot consultar a diaridegrona.cat-.

S'hi poden veure camps inundats a la zona de l'Empordà, la força del gran onatge a la Costa Brava i els efectes de les fortes pluges a la zona de la Gola del Ter.

Una de les panoràmiques més impressionants són els efectes del tornado que va afectar Riells i Viabrea i d'altres punts del Montseny. Es poden comprovar des de l'aire totes les destrosses i, per exemple, el gran nombre d'arbres que van quedar destrossats i que de retruc van caure al mig dels carrrers, al cim de vehicles i fins i tot dels habitatges, especialment a les urbanitzacions Júnior Park i Can Plana.

Els Bombers expliquen també en l'àudio -en què parla el sotsinspector Enric Cano, cap de la Unitat de la sala de Control dels Bombers a Girona- els estralls del temporal i com, per exemple, algun vehicle va entrar per zones on havien crescut les rieres. També la dificultat de la feina durant el temporal i el que fan en cas d'inundacions, ja que va haver-hi molts punts de l'Empordà que en van patir. Cal recordar que aquest temporal va deixar prop de 100 litres a Torroella de Montgrí.