El temporal Gloria va arribar amb força ahir a la Garrotxa. En dos dies es van acumular 300 litres per metre quadrat que van alterar les zones més planes i pròximes als rius. La pluges més fortes van caure a la nit i a primera hora del matí d'ahir i cap al final de la tarda. Ho van fer després d'un dia anterior de pluges, vents i, neu en els llocs més alts.

Els rius Fluvià, Llierca i Gurn es van desbordar i van anegar camps, parcs (en el cas d'Olot) i van sobrepassar els passos de les carreteres veïnals que superen rierols i rieres. Alguns veïnats es van quedar sense llum i hi va haver masies que van quedar aïllades. A més, una vintena de veïns de Sant Pere Pescador van ser desallotjats per Mossos i Bombers afectats per una fuita de gas en uns dipòsits provocada pel desbordament del riu Fluvià, segons va indicar el cos policial.

Durant les primeres hores del matí, la C-37 que comunica la Garrotxa amb Osona a través dels túnels de Bracons, va quedar tallada al trànsit i una esllavissada va tallar el pas per l'N-260 entre Olot i Vallfogona del Ripollès. A primera hora del matí, el desbordament del Gurn i del Fluvià a la Vall d'en Bas van forçar la suspensió de les classes a l'escola Verntallat. Alguns cotxes de serveis van quedar encallats entre l'aigua i el fang. Al veïnat Cirera un camió cisterna va quedar encallat. L'aigua del Fluvià i del Gurn va sortir de les lleres i es va escampar pels camps fins a cobrir-los en la seva totalitat. En les zones de la plana de la Vall d'en Bas més allunyades dels rius, els terrenys no van poder xopar l'aigua i l'efecte visual era el d'un pantà.

A Olot, el pas el Fluvià va sortir del seu curs a la zona del passeig de Sant Roc que va quedar cobert d'aigua. La brigada municipal amb grues va treure els troncs que s'acumulaven a la boca del pont de sant Roc i va evitar un embassament que hauria resultat fatal. El mateix van fer al pont de les Mores que va tenir en alguns moments l'aigua arran de la calçada, el van haver de tancar. El parc de les Mores va quedar del tot cobert d'aigua. De fet tots els parcs de vora riu van quedar coberts per l'aigua. Alguns, com el parc dels Nius (les Tries), ja van ser pensats perquè puguin quedar coberts d'aigua sense que després costi gaire deixar-los en condicions. Durant unes hores, l'accés a urgències de l'hospital d'Olot i la Garrotxa va quedar tallat per la part més propera a la riera de Riudaura.