L'Estany de Banyoles presenta un aspecte poc habitual, una capa marronosa s'ha apoderat del verd blau que caracteritza aquest espai del Pla de l'Estany. Les imatges àeries que s'han fet públiques durant les últimes hores s'han fet virals a les xarxes socials perquè a banda de l'aspecte, es pot veure com aquest espai aquàtic ha desbordat. En tot l'episodi l'aigua de l'Estany ha crescut 52 centímetres.

Durant la nit i matinada d'ahir, el nivell de l'aigua va créixer tres centímetres. El sobreeiximent és destacable, segons l'Ajuntament, en dos punts de l'Estany. Es tracta de l'àrea del parc de la Draga i al Club Natació Banyoles, on l'altura és més baixa respecte a la mota.

Segons informa l'Ajuntament, a la zona de la Draga l'aigua s'evacua de manera natural a les cubetes del parc més properes a l'Estany, que no s'han acabat d'omplir.

Malgrat el desbordament, no s'han hagut de lamentar danys. Molts curiosos s'han acostat a la capital del Pla de l'Estany per fer fotos d'aquesta situació insòlita.

A banda d'aquesta situació a l'Estany, la capital del Pla de l'Estany ahir encara tenia punts inundats. Per exemple, la riera Perpinyana al passeig Dalmau ahir encara continuava amb un alt nivell d'aigua, tot i que més baix que el dia abans, un fet que causava que l'aigua s'acumulés al mateix passeig Dalmau i al passeig Darder.

Aquesta riera recull les aigües del Prat de Dallas, de la zona de la Puda i de l'estanyol de Montalt per portar-les a l'Estany que no pot absorbir-les perquè està al màxim de la seva capacitat.

Tancat el passeig Darder

L'acumulació d'aigua fa que continuï tancada preventivament la circulació al passeig Darder, des de la cruïlla amb el passeig Mossèn Constans fins a l'altura de l'estanyol del Vilar.

Ahir al matí també va tornar a ploure a la capital del Pla de l'Estany i des de diumenge -fins a les dues de la tarda d'ahir- s'han arribat a recollir fins a 211,3 litres. Aquesta aigua ha derivat juntament amb l'aportada per regs de la zona, que el nivell de l'aigua de l'Estany ha crescut 52 centímetres i l'aqüífer es manté al màxim de la seva capacitat.

En altres punts de la comarca, per exemple, a Cornellà del Terri, malgrat que la situació va anar millorant a última hora del dia, encara es van produir esllavissades i invasions de rieres a les carreteres pels alts cabals.