La plantilla de directius de diferents centres d'infància i família i que majoritàriament engloben la Fundació Resilis han instal·lat una carpa davant la seu de la Generalitat a Girona per denunciar impagaments i retards. Es tracta d'una acció que arriba pocs dies després d'una protesta davant la mateixa ubicació i és la quarta en mig any.

La plantilla de direcció de diverses entitats que gestionen els centres d'atenció a la infància a Girona ha decidit traslladar part de la seva activitat a una carpa que tenen previst mantenir instal·lada durant tota la setmana. Les entitats denuncien impagaments i retards «des de fa anys», la pèrdua en deu anys del 26,89% del seu poder adquisitiu i la congelació del preu que la Generalitat paga a les entitats, que asseguren que «posa en risc la seva viabilitat i les condicions laborals dels personals que hi treballen».

Pel que fa a les condicions de feina, també lamenten que «ofereixen el mateix servei que els centres públics però amb menys recursos».

Per tal de resoldre aquesta situació, les entitats reclamen l'increment als pressupostos de la Generalitat dels recursos destinats a l'atenció a la infància i l'adolescència. D'altra manera sol·liciten passar a ser centres concertats de la Generalitat i que aquesta «assumeixi les nòmines dels professionals» i garanteixi que el personal cobri «dins el termini legal».

Quarta protesta en mig any

Amb aquesta acció, ja és la quarta protesta en sis mesos que han dut a terme treballadors de la Fundació Resilis juntament amb la plataforma Professionals del tercer sector en lluita, que inclou una desena de centres que treballen amb infants i famílies en risc d'exclusió a la província de Girona.