Els càmpings gironins han rebut un any més importants reconeixements que els situen entre els millors d'Europa i reafirmen el lideratge de la destinació en el sector. En concret, han rebut fins a 13 guardons en dues de les principals fires del sector, celebrades a Utrecht i Stuttgart.

A Utrecht (Holanda), i en el marc de la fira Vakantiebeurs, set càmpings de les comarques gironines -un més que el 2019- han estat guardonats aquest mes de gener amb els prestigiosos TopCamping (categoria de 5 estrelles) que concedeix l'ANWB (una influent associació holandesa amb 4,5 milions de famílies associades). Es tracta dels càmpings Les Medes, de l'Estartit; La Ballena Alegre, Las Dunas, L'Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador; Sandaya Cypsela Resort, de Pals; i Laguna, de Castelló d'Empúries. Representen el 45% dels reconeixements que s'han entregat a Catalunya (15 en total). A tot Espanya se n'han entregat 18.

El TopCamping es basa en l'opinió dels inspectors i dels clients dels països d'origen i el reconeixement queda reflectit en la guia de càmpings que edita l'ANWB, que és un referent important per als campistes holandesos.

Sis premis a la fira ADAC

D'altra banda, sis càmpings gironins -Les Medes, de l'Estartit; l'Àmfora, Aquarius, La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí- han estat distingits també aquest gener a Stuttgart ( Alemanya) amb el prestigiós Superplatz 2020 que concedeix el club d'automobilistes ADAC (el que té més socis d'Alemanya amb més de 20 milions de famílies associades). Representen el 50% dels reconeixements que s'han entregat a Catalunya (12 en total) i 16 a tot Espanya.

A més, a Stuttgart dos càmpings gironins van quedar finalistes: la Ballena Alegre, en la categoria de Millor càmping amb consciència sostenible i ambiental d'Europa, i L'Àmfora, en la categoria de Millor càmping en digitalització i màrqueting online.

Els guardons es van atorgar en el marc del CMT, dedicat al caravàning, l'automobilisme i el turisme, una altra de les fires importants d'Europa especialitzada en el sector.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, que es va desplaçar a Utrecht i a Stuttgart acompanyat del director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, destacava la importància d'aquests premis, que «contribueixen a projectar la imatge de qualitat de la nostra destinació i ens anima a continuar invertint per mantenir els nostres establiments al dia i seguir adaptant-los a les tendències del mercat perquè puguin continuar essent a l'elit del sector a Europa».

Els Superplatz són un dels premis més importants d'Europa i es concedeixen als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis. Aquests nous reconeixements també queden reflectits en les guies de càmpings que edita l'ADAC, que són un referent important per als campistes alemanys.