Una conductora va protagonitzar ahir una maniobra que va acabar amb un accident de trànsit mortal. La dona, amb antecedents policials, es va saltar un control dels Mossos d'Esquadrai poc després va morir en caure en un canal que hi ha a tocar de la carretera C-17.

La difunta, que respon a les inicials I.B.C., era veïna de la població i tenia 45 anys. Comptava amb diversos antecedents policials, entre els quals hi ha delictes de falsedats i de receptació. El motiu que la va portar a saltar-se el control es desconeix i, segurament, mai es podrà saber.

Amb aquest accident de trànsit, Girona està patint un febrer molt tràgic. Des d'inicis d'any ja han mort cinc persones com a resultat d'un sinistre viari, tres d'aquests en vies interurbanes, un en àrea urbana i un altre en pista forestal.

El d'ahir, però, va ser un sinistre viari segurament inevitable perquè va ser decisió de la dona saltar-se el control. Els agents de Trànsit el tenien muntat a la C-17 i a la mitjanit van veure arribar un vehicle de la marca Opel de color negre. Van fer aturar la dona i, quan l'anaven a identificar, ella va acostar el vehicle però de cop va canviar la trajectòria i va fer cop de volant.

A partir d'aquí els Mossos van desmuntar el control i van anar a buscar-la per aturar-la. La sorpresa, però, va venir poc després, quan van veure unes llums i fum que sortia d'un canal que hi ha paral·lel a la carretera. En aquest punt de Ripoll, els policies van aturar i van veure que el que veien era el vehicle que feia un moment s'havia saltat el seu control. Ràpidament van alertar els serveis d'emergències. Es van activar dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, nou dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals les unitats de GRAE subaquàtic i GRAE muntanya, i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques

Els Bombers van estar rastrejant el fons del canal perquè no hi hagués alguna altra persona al vehicle o al fons del canal. Van treure la dona de l'interior del turisme i també es va tallar l'aigua del canal. Posteriorment es va treure el vehicle implicat en el sinistre mortal amb una grua.

En el moment dels fets no es va localitzar la documentació però, més tard, els Mossos van poder identificar la conductora.

Aquesta dona era coneguda per la policia ja que acumulava diversos antecedents policials. Els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit investiguen les causes de l'accident de trànsit mortal.