15 de febrer de 2020
15.02.2020
Diari de Girona

Un brot de gastroenteritis afecta una setantena de persones a La Molina

S'allotjaven a un hotel situat prop de la Pista Llarga d'esquí, on passaven la Setmana Blanca Cinc menors i una treballadora van ser ingressats una hora a l'hospital de Puigcerdà per haver presentat símptomes greus

15.02.2020 | 01:27
Un brot de gastroenteritis afecta una setantena de persones a La Molina

Un brot de gastroenteritis ha afectat 65 menors d'entre set i disset anys i vuit adults allotjats en un hotel situat a prop de la zona de Pista Llarga de l'estació d'esquí de La Molina, on passaven la Setmana Blanca. Els primers símptomes es van detectar dimecres al vespre i un equip mèdic de l'Àrea Bàsica de la Fundació Hospital de Puigcerdà es va desplaçar fins l'establiment hoteler per atendre'ls. Posteriorment, cap a la mitjanit, dos adolescents van ingressar a Urgències de l'hospital de Cerdanya, on van estar fins a primera hora del matí. Aquest dijous també es va desplaçar al centre una treballadora i tres nens, que també van rebre l'alta poques hores després.


Primer avís dimecres

Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà han explicat que el primer avís que van rebre, aquest dimecres, era per set nens que tenien diarrea, vòmits i febre. Aleshores, s'hi van desplaçar a l'hotel dos metges, un de Bellver de Cerdanya i un altre de la capital de la comarca, on durant la nit i matinada de dimecres a dijous van acabar visitant 28 menors. D'altra banda, al matí següent, la xifra havia pujat fins als 65 infants i joves i vuit adults, els quals van ser atesos per un equip de dos metges, dues infermeres i una administrativa. Els afectats corresponen a grups d'escolars provinents de diferents comunitats autònomes d'Espanya i França. Una part d'ells són joves provinents d'Elx i també n'hi ha de l'Alta Garona, al departament d'Occitània. De moment es desconeix si l'origen del brot està relacionat amb una intoxicació alimentària o un virus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit