L'Ajuntament d'Olot, en l'últim ple, va aprovar per unanimitat la cessió d'un solar situat al carrer Rei Martí l'Humà número, 10 al Departament de Salut de la Generalitat perquè hi construeixi el nou Centre d'Atenció Primària del barri de Sant Miquel. El nou centre farà serveis d'atenció continuada en salut a unes 14.000 persones.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Güell (JuntsxCat), va explicar que la Generalitat té pressupost per al nou Centre i el plec de condicions per l'adjudicació de la redacció del projecte constructiu està en una fase avançada.

Va plantejar que quan l'empresa hagi acabat la redacció del projecte, tindrà lloc la licitació de les obres i després passaran a la construcció. Güell va valorar que en el termini d'un any i mig podria començar la construcció del nou CAP.

En el debat, Adriana Roca (CUP) va plantejar dubtes sobre la destinació d'un segon terreny propietat de l'Ajuntament i vinculat al nou centre d'assistència.

Güell va respondre que el terreny, situat al carrer Abat Racimir, 34, està destinat a aparcaments i a espai de descans i relaxació. Va plantejar que en dies festius, quan no hi hagi activitat mèdica, el solar farà la funció de zona verda per als veïns del barri.

El regidor d'Urbanisme va ressaltar que l'Ajuntament farà tot el que sigui possible perquè el nou CAP de Sant Miquel sigui un edifici emblemàtic. O sigui, volen que sigui un equipament amb una arquitectura que ressalti.