Els Mossos d'Esquadra, ahir divendres, van localitzar una bengala de maniobres militars a la platja de Pals. Una trucada anònima a la Policia Local del municipi va alertar de la troballa a dos quarts de dues del migdia de divendres, dia 24 d'abril.

De seguida van avisar els Mossos d'Esquadra i la unitat dels TEDAX de Girona s'hi va desplaçar per desactivar-la. Es tractava d'una balisa senyalitzadora de maniobres militars que utilitza la marina francesa. El temporal dels últims dies hauria estirat aquest artefacte fins a la sorra de la platja gironina.

Una balisa conté diversos productes químics, com ara sofre, i produeix fum i cremades perilloses. Per aquest motiu, els agents la van desactivar al mateix lloc on la van trobar.

La Policia Local de Pals va establir un perímetre de seguretat i una unitat dels Bombers i una altra del SEM es van desplaçar fins al lloc dels fets de forma preventiva.

La maniobra de desactivació va durar pocs minuts i a tres quarts de cinc de la tarda els agents ja havien aconseguit desactivar l'artefacte.