Els Mossos d'Esquadra van detenir el 23 d'abril a Figueres un home de 28 anys de nacionalitat espanyola i veí de Girona per haver robat material de quatre furgonetes industrials estacionades a Llers, Terrades i Vilafant (Alt Empordà). A més, el lladre acumulava tres ordres de crida i cerca de la Unitat d'Investigació de Figueres.

En tots els casos trencava el vidre del vehicle per accedir a l'interior i agafava eines i material industrial. Es calcula que el valor de tots els objectes robats superaria els 5.400 euros.

Els fets van tenir lloc durant la matinada del 16 de març, quan hauria robat a l'interior d'una furgoneta a la població de Llers. De l'interior en va agafar cinc trepants i dues serres valorades en 2.400 euros. Dos dies després, la matinada del 18, va robar en dues furgonetes més aparcades en el mateix carrer del municipi de Terrades. L'home va agafar diversos objectes com ara bufadors i radials .Una vegada els propietaris van denunciar els fets, els Mossos van veure un mateix patró i van començar a investigar l'autor dels tres robatoris. Davant de les denúncies recents, van relacionar-la amb una altra que un veí de Vifanat va posar. En ella, la víctima declarava que el 6 de març algú havia intentat entrar a robar en el seu domicili, però va salta l'alarma i van fugir. Uns dies abans, el 24 de febrer, a la mateixa víctima li havien robat eines de lampisteria de l'interior de la seva furgoneta.

Els Mossos d'Esquadra finalment van poder identificar-ne l'autor i el 23 d'abril van detenir l'home en qüestió a la ciutat de Figueres. De tota manera, la investigació segueix oberta i no es descarten més detencions. El detingut va passar el 24 d'abril a disposició del jutjat i va quedar en llibertat amb càrrecs.