Els centres de salut de les comarques gironines comencen a recuperar la normalitat i ja han reobert 33 dels 96 equipaments que es van tancar durant la pandèmia. L'objectiu era reforçar els efectius que hi havia en els Centres d'Atenció Primària (CAP) més grans. La majoria dels centres tancats eren consultoris locals. Ara, s'han reobert aquells centres en municipis amb menys afectació pel coronavirus i aquells on es poden garantir les distàncies de seguretat. De tota manera, se seguirà potenciant l'atenció telefònica i les videotrucades amb els pacients. De moment ja s'han adquirit 147 mòbils que s'afegeixen als 122 que es van comprar a l'inici de la pandèmia.

Durant la crisi sanitària s'han fet pràcticament un milió de visites d'atenció primària. De totes elles, un 43% (422.429) eren telefòniques, un 41% (405.252) van ser presencials i un 16% (161.417), telemàtiques. Del total de visites, 63.779 han estat per casos de covid-19 o sospitosos de tenir el virus. La majoria de les visites han estat amb un seguiment telefònic (59.835) i només 548 han estat a domicili.

Fins a 94 professionals de l'atenció primària han estat fent assistència als centres residencials. S'han fet un total de 31.684 visites (17.954 de presencials, 7.434 telemàtiques i 6.296 telefòniques). Al 100% de les residències de la Regió Sanitària de Girona ja s'han fet les proves de PCR a totes les persones residents i els professionals, per tal detenir cribrats tots els centres.

Xifres de Girona

El Departament de Salut va registrar ahir 108 hospitalitzacions a la Regió Sanitària de Girona, 53 menys des de l'última actualització del divendres 22 de maig. Després del repunt de dimarts passat amb sis nous casos més que dilluns, la tendència ha tornat a la baixa i els últims sis dies s'han xifrat 74 noves altes. Pel que fa als ingressos de caràcter greu, n'hi ha dotze, la mateixa xifra que divendres passat.

Pel que fa als sanitaris contagiats amb coronavirus, n'hi ha 43, cinc menys que divendres passat. Als hospitals comarcals, Figueres i Blanes van actualitzar dades. En el primer cas, segons la Fundació Salut Empordà, des de l'última actualització de divendres passat s'han registrat tres nous casos. Es tracta de dos casos que ja han passat la malaltia, i l'altre l'està cursant. En total ja s'han confirmat 324 positius des de l'inici de la pandèmia. A més, s'han donat tres altes, que situen el total a 175. L'hospital té quatre persones ingressades per coronavirus.

En el cas de Blanes, es mantenen els dos pacients ingressats a l'hospital amb el virus, i no s'ha registrat cap alta ni cap nou cas.