La Generalitat ha aprovat destinar 2,4 milions d'euros per reparar l'esvoranc que el temporal Gloria va provocar al dic de recer del port de Blanes (Selva). El Consell Executiu va aprovar ahir la declaració d'emergència de les obres, que duraran nou mesos.

Entre d'altres, els treballs se centraran a tapar el forat de 30 metres que la llevantada va obrir a l'espatller del dic i a reposar l'escullera amb pedres i blocs de formigó.

A finals de febrer, durant una visita a la zona, el conseller de Territori, Damià Calvet, ja va avançar que els treballs costarien més de 2 milions. La crisi sanitària de la covid-19 ha endarrerit els estudis, la redacció i tràmits del projecte, però ara el Govern ho té tot a punt per engegar l'obra.

Els treballs consistiran en la retirada de l'escullera, col·locada durant l'actuació provisional, i els enderrocs del tram d'espatller i del paviment afectats. Un cop fet això, es reforçarà la part exterior del dic de recer amb la reposició de pedra d'escullera i blocs de formigó. Després, es construirà un nou tram d'espatller i es pavimentarà la part del moll afectada.

Segons concreta el Govern, «la crisi sanitària del coronavirus ha influït en l'endarreriment dels estudis, la redacció de projecte i les tramitacions pertinents». «Un cop s'ha disposat dels estudis i del projecte, ja s'està en disposició de poder començar les obres», hi afegeix la Generalitat.

Tan bon punt la situació actual per la covid-19 ho ha permès, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha fet diverses simulacions. S'ha exposat el dic a diferents tipus d'onatge i vent per analitzar les situacions produïdes.