La companyia ferroviària espanyola Renfe i la francesa SNCF restableixen a partir d'aquest dimecres el servei de trens d'alta velocitat transfronterer, interromput des de mitjan març a causa de la pandèmia del coronavirus. L'oferta s'iniciarà amb dos serveis per sentit. Un des de Barcelona, Girona i Figueres cap a París i viceversa i l'altre amb origen o destinació Marsella. Aquesta última freqüència canviarà el destí fins a Lió a partir del 31 d'agost. A banda, Renfe i SNCF informen que l'oferta de trens internacionals entre ambdós països s'anirà ampliant en funció de la demanda. D'altra banda, també a partir d'aquest dimecres els serveis de l'R11 podran començar i acabar el servei a Cerbère.

La posada en marca de trens a França permet augmentar l'oferta de serveis d'Alta Velocitat a la relació que enllaça Figueres i Girona amb Barcelona. Els dos trens internacionals que s'activen aquest dimecres se sumen als 4 que circulen actualment. Això comporta sis trens per sentit que enllaçaran Barcelona amb Girona i el nord de la província.

Finalment, Renfe i SNCF recorden que durant el viatge al tren, és obligatori que els usuaris duguin mascareta. Alhora, per raons de seguretat sanitària no es presten els serveis a bord de restauració, repartiment d'auriculars i de premsa i venda d'articles. Sí es distribuiran tovalloletes desinfectants i s'han reforçat les mesures d'higiene i desinfecció.