16 de juliol de 2020
16.07.2020
Diari de Girona

Reforcen la vigilància a Sadernes per evitar les massificacions

15.07.2020 | 23:40
Filera de cotxes aparcats al voral de la carretera.

El Consorci de l'Alta Garrotxa reforçarà la vigilància a Sadernes per evitar aglomeracions a la zona dels gorgs en plena crisi sanitària de la covid-19. A principis de juny van limitar l'aparcament oferint només la meitat de les places (una vuitantena), però els visitants han continuat pujant i han aparcat als vorals de la carretera. Diumenge, es van concentrar a la zona més de 500 vehicles i els Mossos d'Esquadra van posar una quarantena de sancions per estacionar als vorals. Aquest cap de setmana s'obrirà l'aparcament al complet i es posaran senyals informatius de prohibit aparcar a la carretera. Protecció Civil s'afegeix a les tasques dels dos informadors i els dos vigilants contractats a la zona.

«Aquests dies han vingut massa visitants, estem en plena pandèmia i sembla que tot marxi bé», va lamentar el president del Consorci de l'Alta Garrotxa, Santi Reixach, que va recordar que no s'aconsella el bany en gorgs i rius. Reixach va subratllar que no es tracta de «prohibir» l'arribada de visitants, sinó que es faci de forma ordenada per evitar massificacions davant del risc de contagi.

Per evitar noves massificacions, el Consorci de l'Alta Garrotxa amb els alcaldes de la zona han acordat reforçar la vigilància amb efectius de Protecció Civil, que se sumen a partir d'aquest cap de setmana amb els dos informadors i dos vigilants que ja hi havia. L'aparcament s'obrirà al complet amb 170 places i s'informarà al punt de control de Montagut quan aquest estigui ple perquè els conductors facin marxa enrere.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit