Els nous contagis segueixen creixent a la regió sanitària de Girona, que va sumar ahir 76 nous casos de covid-19, dels quals dos van tenir lloc en residències per a gent gran. Amb aquests, la xifra acumulada al còmput global des de l'inici de la pandèmia és ja de 7.581, comptant els casos testats amb PCR i també les proves serològiques. Comptant només PCR, la xifra és de 6.009 infectats. Així, la demarcació va tenir per segon dia consecutiu una taxa de creixement superior a l'1%, tot i que va ser inferior al dia anterior, quan es van sumar un total de 87 nous positius.

Els hospital gironins tenen ara 16 ingressats per covid-19 (dos més que el dia anterior), cinc dels quals estan a l' UCI (un menys que dijous). El nombre d'altes també continua creixent però a un ritme més lent. Ahir es van confirmar quatre noves altes hospitalàries. Amb aquestes, ja són 2.784 persones ingressades les qui han superat la malaltia.

Pel que fa a morts, un dia més el nombre total es va mantenir estable en 819. La darrera mort es va produir el dia 7 de juliol, de manera que ahir es van sumar deu dies sense lamentar cap defunció a la demarcació. De les morts acumulades, 368 han tingut lloc en centre hospitalari o sociosanitari, 252 en residències geriàtriques, 129 en domicilis i 70 no estan classificats per falta d'informació.

Salut va informar ahir que una de les persones infectades per un brot detectat a Reus i Almoster és de Girona. El focus, que afecta tres persones més a part de la gironina, tindria origen en un viatge al camí de Sant Jaume. S'està fent seguiment de fins a vuit contactes que haurien pogut infectar-se en estar amb les persones afectades per aquest brot.