La passera d'Esperança a la Canya va ser arrossegada en part pel temporal Gloria, a finals de gener. Des de llavors, el pas per la riera de Riudaura està tallat a la part que comunica amb la Vall de Bianya. El tall obstrueix el pas dels ciclistes i senderistes que des d'Olot volen entrar a la via verda de la Vall de Bianya.

Per tal de reparar el pas, la Junta de Govern de l'Ajuntament d'OlotSegons ha explicat l'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, l'acord estableix que Olot es fa càrrec dels tràmits de licitació i adjudicació de les obres i ambdós ajuntaments les pagaran, valorades en 45.334 euros.

Reixach ha explicat que la passera estableix la separació entre els termes d'Olot i de la Vall de Bianya i, consegüentment, correspon als dos municipis pagar les obres.

Per la seva part, fonts de l'Ajuntament d'Olot han comunicat que les obres no estan començades perquè falta un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua.

El «Gloria»

Entre el 20 i el 23 de gener, el Gloria va incrementar molt el cabal de la riera de Riudaura. Aquesta riera neix als afores del municipi de Riudaura i després de passar per Olot i la Vall de Bianya s'ajunta amb el Fluvià a Sant Joan les Fonts. La crescuda va provocar danys als marges i les infraestructures presents a la llera.

A més del passallís, el Gloria es va endur el paviment d'un carrer de la Canya, va provocar esllavissades a diferents camins i carreteres distribuïts en una teranyina que abasta 92 km2 de terme municipal, va inundar grans extensions de camps de conreu i va tallar la carretera C-153a que comunica Sant Salvador de Bianya amb Sant Pau de Segúries. La reparació d'aquesta carretera va ser feta per l'abril. L'empresa que va treure les esllavissades de la carretera va ser Arico Forest.

La Vall de Bianya va reclamar els ajuts corresponents als municipis però es va trobar amb més pluges.

Ploure sobre mullat

Només d'acabar el confinament, a finals de juny, va ploure amb intensitat a la Vall de Bianya. Van ser unes pluges més tranquil·les però va caure una bona quantitat d'aigua que es va trobar amb un terreny encara xop pel Gloria. La pluja de juny va enfonsar més asfalt, va fer caure més marges i va ensorrar trams dels camins. Davant de l'agreujament, l'Ajuntament de la Vall de Bianya va decidir començar a reparar camins pel seu compte a l'espera dels ajuts de les administracions superiors.