L'empresa de la Bisbal d'Empordà Creativa Online ofereix a bars i restaurants catalans una pàgina web gratuïta, www.peremportar.org, per tal que puguin oferir els seus plats per emportar. El web està actiu des de dissabte amb una quinzena d'establiments que s'hi han unit per pal·liar el cop que ha suposat el tancament decretat pel Govern.

Es tracta d'una web «totalment autogestionable» per part de cada negoci. El portal facilita un espai on cada bar o restaurant pot penjar la seva oferta amb els preus i la descripció, si ho considera, i canviar la informació sempre que sigui necessari. Les comandes es reben per correu electrònic o per WhatsApp.

L'empresa també ha dissenyat un sistema de reserva, tant de l'àpat com de l'hora prevista per anar a recollir-lo, per tal que no hi hagi aglomeracions i minimitzar el risc de contagi. I el pagament no es fa a través de la web, sinó que el client abona l'import un cop recull la comanda al bar o restaurant.

El gerent de Creativa Online, Jordi Torres, explica que el motiu de tirar endavant la iniciativa és la voluntat de poder ajudar un sector «molt castigat». Torres explica que amb la pandèmia «hi perdem tots» i el que busquen és poder aportar el seu «gra de sorra» per als negocis que s'han vist més colpejats per les mesures contra el coronavirus, en aquest cas els bars i restaurants.

Aquesta no ha estat la primera vegada que Creativa Online dona suport a empreses afectades per la pandèmia. Durant la primera onada de la crisi va posar en marxa un sistema similar de venda en línia per a comerços.