L'Ajuntament de Viladrau ha explicat a través d'un comunicat que la presència d'escuma a diferents punts de la Riera Major podria venir de l'empresa Liquats Vegetals. Segons el consistori, diumenge a la nit la companyia va comunicar a l'Ajuntament que a la seva depuradora també hi havia la mateixa bromera, de manera que podria ser "la causa de l'impacte". En rebre aquesta comunicació, l'empresa va deixar d'enviar aigua a la depuradora municipal. En aquests moments encara hi ha presència d'escuma a la depurada i el consistori informa que estan treballant per resoldre el problema "amb el mínim impacte possible".

Entitats i veïns de Viladrau van denunciar aquest cap de setmana a través de les xarxes socials que hi havia hagut un abocament a la riera Major, ja que s'havia detectat la presència d'escuma. L'Ajuntament de Viladrau ha emès aquest dimarts un comunicat en què assegura que s'ha notificat la incidència a l'organisme gestor Depuradores d'Osona, que "està fent les gestions necessàries per conèixer l'origen i resoldre l'impacte". A més, tècnics de l'ACA i Depuradores d'Osona han recollit diferents mostres per realitzar analítiques de la qualitat de l'aigua i d'indicadors rellevants de l'impacte.

Segons informa el consistori, "encara es desconeix del cert el compost o producte que ha causat aquesta escuma". Efectius dels Agents Rurals i membres de l'Associació de Pescadors han revisat l'ecosistema durant aquest dimarts i, segons assegura l'Ajuntament, "no s'han apreciat, d'entrada, afectacions".